Työntekijän erottaminen

Lainsäädännöllä ja sitä jo vuonna 1975 tulkinneen tuomioistuimen ennakkotapaukseksi muodostuneella päätöksellä on luotu selkeät puitteet työntekijän erottamiselle. Työntekijän erottaminen tulkitaan nykyään tuomioistuimessa laillisuusperiaatteiden vastaiseksi vallan väärinkäytöksi, jollei menettely täytä neljää sille asetettua perusehtoa.
Ehdoissa edellytetään, että yrityksen rahoitustilanteen kriittisyys uhkaa yrityksen olemassaoloa, yritys on tosissaan pyrkinyt turvautumaan muihinkin toimenpiteisiin kuin irtisanomiseen, yritys on pyrkinyt hankkimaan toimenpiteelleen työntekijäin ymmärtämyksen ja on noudattanut järjenmukaisia normeja valitessaan erotettavat työntekijät.
Sivu 152

Valikoituja kirjan teemoja

Kiina globaalin deflaation viejänä

Deflaatiosta keskusteltaessa on puhuttu paljon Kiinasta. Business Week ja The Economist ovat globaalista deflaatiosta kirjoittaessaan maininneet erityisesti Kiinan halpojen tuotteiden viejämaana ja deflaation levittäjänä. Pankkiiriliike Morgan Stanleyn pääekonomisti Stephen Roach on syyttänyt Kiinaa globaalin deflaatiovaaran aiheuttamisesta. Kiinan talous onkin näytellyt hyvin merkittävää osaa hintatason muodostumisessa teollisuustuotteiden maailmanmarkkinoilla. Kiinasta tuli vuonna 2003 maailman neljänneksi suurin vientimaa... Maan talous on viime vuosina kasvanut noin 9-10 %:n vauhdilla. Kiinan tuotannon on arvioitu kuluneen 5-vuotiskauden aikana painaneen maailman teollisuustuotteiden hintatasoa alaspäin 7 % ja vähittäishintoja 10 %. Kiinan talouden deflatorisia vaikutuksia lisää hallituksen politiikalla synnytetty suuri ylikapasiteetti monilla tuotannon sektoreilla.
Lue lisää
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään