Politiikka ja talous erottamattomat

Nykymaailman maat ovat erittäin suuressa keskinäisessä riippuvuussuhteessa. Markkinoiden, politiikan ja talouden globaalia integroitumista ei voida enää erottaa toisistaan.
Taloudellinen toiminta on kansainvälistynyt nopeasti, mutta politiikka on edelleen kytkeytynyt kotimaisiin intresseihin ja nationalismiin. Monet kansainvälisen talouden kitkatekijöistä ovat syntyneet tästä epäsymmetrisyydestä. Sen vuoksi talouspolitiikan kansainvälisen koordinoimisen tiellä on paljon vaikeuksia. Omista myönteisistä tai kielteisistä mielipiteistämme riippumatta on kuitenkin syytä havaita, että nationalismin kausi on nopeasti antamassa latua kansainvälisyyden ja globalismin aikakaudelle.
Sivu 232

Valikoituja kirjan teemoja

Elinikäinen koulutusjärjestelmä

Japanin ikäihmiset tuntevat voimakasta halukkuutta työntekoon ja he ovat myös erittäin innostuneita mahdollisuuksistaan elinikäiseen oppimiseen. Se lisää mielenkiintoa elämän jatkamiseen. Ikääntyvälle väestölle on siis välttämätöntä luoda sosiaaliset puitteet, jossa ihmiset voivat omaaloitteisesti opiskella koko elämänsä ajan. Tällaisella elinikäisellä koulutusjärjestelmällä tarjotaan mahdollisuus itsenäisyyden kehittämiseen ja vanhemman väestön sopeutumiseen uusiutuviin työtehtäviin. Nykyyhteiskunnassa oppiminen ei saa olla vain varsinaisten opiskeluvuosien yksinomaisena tehtävänä. Elinikäisten koulutusmahdollisuuksien puitteet pitäisi luoda sellaisiksi, että ne vastaisivat oppimisen laajaalaisia tarpeita.
Sivu 143
Lue lisää
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään