Politiikka ja talous erottamattomat

Nykymaailman maat ovat erittäin suuressa keskinäisessä riippuvuussuhteessa. Markkinoiden, politiikan ja talouden globaalia integroitumista ei voida enää erottaa toisistaan.
Taloudellinen toiminta on kansainvälistynyt nopeasti, mutta politiikka on edelleen kytkeytynyt kotimaisiin intresseihin ja nationalismiin. Monet kansainvälisen talouden kitkatekijöistä ovat syntyneet tästä epäsymmetrisyydestä. Sen vuoksi talouspolitiikan kansainvälisen koordinoimisen tiellä on paljon vaikeuksia. Omista myönteisistä tai kielteisistä mielipiteistämme riippumatta on kuitenkin syytä havaita, että nationalismin kausi on nopeasti antamassa latua kansainvälisyyden ja globalismin aikakaudelle.
Sivu 232

Valikoituja kirjan teemoja

’Freeter’, elämää opiskeleva nuori

On esitetty arvioita, että japanilaisten nuorten työkäyttäytymisen uusi trendi saattaa muuttaa kansakunnan lopullisesti. Tällä tarkoitetaan nuorten uusia asenteita ja muodikkaana pitämää tapaa opiskella elämää. Japanissa näistä nuorista käytetään freeter termiä. Sillä tarkoitetaan loppututkinnon suorittanutta, 1534 vuotiasta, tilapäis tai osaaikatyössä olevaa henkilöä, joka ei enää opiskele. Freeter yleensä kyllästyy nopeasti saamaansa pysyvään työpaikkaan ja ryhtyy kokeilemaan työn murheista vapaampaa elämää. Freetereitä oli tehtyjen arvioiden mukaan noin 2,5 miljoonaa vuonna 2005. Koulutuksensa päättäneistä nuorista suuri osa sanoutuu nykyään irti työpaikastaan kolmen ensimmäisen vuoden aikana: keskikoulun suorittaneista 70 , lukion päättäneistä 50 ja akateemisen loppututkinnon suorittaneistakin 30 .
Sivut 119, 133134
Lue lisää
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään