Japani - Aasian todellinen talousmahti

Suurlähettiläs Pauli Oppaan Japanin kehitystä kuvaavan kirjan 2. päivitetty kovakantinen painos
Japani – Aasian todellinen talousmahti kuvaa Japanin kehitystä toisen maailmansodan jälkeen. Sodan aineellisesti ja henkisesti raunioittamassa maassa amerikkalaismiehitys ja vuosia kestänyt karmaiseva köyhyys aiheuttivat valtavia yhteiskunnallisia mullistuksia. Japani asetti tavoitteekseen länsimaisen tason saavuttamisen ja sen ylittämisen. Ankaralla työllä ja säästäväisyydellä japanilaiset saavuttivat tavoitteensa 1980-luvulla. Japani tunnustettiin yleisesti maailman menestyneimmäksi, useita aloja dominoivaksi teollisuusvaltioksi. Japanin vahvistuva talous herätti Yhdysvalloissa kasvavaa pelkoa ja vihaa. Mielipidemittaus osoitti amerikkalaisten enemmistön pitävän Japanin talousmahtia suurempana vaarana kuin Neuvostoliiton sotilasvoimaa.
"Kuuden vuoden oleskelu Japanissa teki Oppaasta epäilemättä Japanin tuntijan ja Japanin ystävän."
Esko Rantanen (Talouselämä, 10.8.2007)
"...mainio, perusteellinen mutta yleistajuinen...Kirja onnistuu lähes joka sivulla avaamaan lukijalle uusia näkökulmia."
Matti Kalliokoski (Sanomalehti Ilkka, 12.8.2007)
"Kirjaa pidetään ehkäpä merkittävämpänä suomalaisena Japanin taloutta käsittelevänä teoksena."
Suomen Tokion suurlähetystön verkkosivut (23.8.2007)
"...Opas on kirjoittanut järeän teoksen Japanin talouslamasta ja sen jälkeisestä kehityksestä...itäisestä saarivaltiosta ja sen yhteiskunnasta kiinnostuneelle [kirja] on hyvin antoisa."
Seppo Heikki Salonen (Uutispäivä Demari, 6.11.2007)